Underkategorier

 

Kosterøyene

Kosterøyene er en øygruppe vest for Strømstad. Koster består av 2 øyer, Nord- og SørKoster, i tillegg til en rekke skjær og holmer. Rundt 300 personer bor på øyene, men om sommeren øker turisme dette tallet til rundt 5000. De to øyene skilles av et smalt sund kalt Kostersundet. Sundet er 2000 meter langt, og er på det smaleste rundt 100 meter bredt. Dybden på sundet er mellom 5 og 7 meter hvis man posisjonerer seg sentralt i sundet.

På koster finner man flere badestrender, koselige butikker og restauranter og vakker natur. Man finner ingen biler på Koster, selv om det er enkelte traktorer og golfbiler der.

Koster tilbyr fantastisk urørt natur med muligheter for uforglemmelige spaserturer over klipper og strender, fantastisk fiske og mye mer.

Koster

Foto:Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Man kan komme til Kosterøyene via ferge fra Strømstad, eller med egen båt. Man finner noen mindre forretninger der, men de tar ikke kredittkort. Derimot har man fått minibanker i noen av butikkene på sørkoster. Likevel anbefales det å ta ut nok kontanter i Strømstad før man besøker Kosterøyene.

Overnatting på Koster

Koster har flere overnattingsmuligheter, med hotell, Bed & Breakfast og campingmuligheter. Campingplassen Reservatet AB på Nordkoster er spesielt populært.

Kosterhavets Nasjonalpark

Deler av Sørkoster er en del av Kosterhavets nasjonalpark. Nasjonalparken spres over et område på 400 km², og grenser til Ytre Hvaler nasjonalpark i Norge. I Kosterhavet finner man 6000 marine arter, hvor flere av dem ikke finnes noe annet sted i Sverige. Det er derfor ikke lov å jakte eller benytte åpen ild innen nasjonalparken. Store deler av Kosterøyene er i tillegg regulert som naturreservat.

Kart over Kosterøyene

Her finner du et kart over Kosterøyene.

 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: