Underkategorier

 

Kjøpe dekk over grensen?

Du trenger kanskje nye dekk til bilen? Å bytte vinterdekk og sommerdekk kan iblant koste mer enn det smaker, og man utsetter ofte for lenge. Kanskje har du tenkt at det er billigere i Sverige, fordi bildeler generelt kan være billigere der. Ikke nødvendigvis dekk! Vår erfaring er at det ofte er billigere å kjøpe både sommer- og vinterdekk på internett i Norge. Det gir dessuten beskyttelse av den norske forbrukerkjøpsloven, som betyr lengre garanti ved eventuelle feil. I Sverige er reglene mer som i resten av Europa.

Det er viktig å være klar over at vinterdekk kjøpt her til lands også som regel er tilpasset norske forhold. I Sverige kan nok vinteren være hard mange steder, men i de mest befolkede delene av Sverige ligger snøen sjelden mange dagene. I Norge må du ha myk gummiblanding i dekkene. I Europa er det som kalles vinterdekk ofte alt for harde, og de får da ikke feste på norske veier. Bruker du harde dekk på norsk vinterføre, er du ille ute om det er skikkelig glatt. Her er en nettbutikk vi kan anbefale, som selger alle typer dekk. Husk alltid på det med gummiblanding, uansett hvor du kjøper dekk, enten det er i norsk butikk eller i Sverige eller på nett.

For turens skyld

Tusenvis av nordmenn reiser hver dag for å handle billig i Sverige. Mat, tobakk, alkohol, sportsutstyr og en rekke andre varer har tildels vesentlig lavere priser enn i Norge. Svært mange reiser imidlertid mest for turens skyld. Noen drar til Charlottenberg, noen til Östersund og andre til Töcksfors. Vi ønsker deg en fin handletur.

Ikke glem å sjekke dekkene!

Husk å sjekke både dekk og dekktrykk før du legger ut på turen. Ellers kan du fort ende opp med å måtte haike hjem fra grensen, uten tobakken og vinflaskene du har handlet. Husk at mønsterdybden må være på minst 1,6 mm om sommeren, og minst 3 mm om vinteren – også på «harrytur».

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: